Gratuláció - Díjak és kitüntetések a Fizikai Kémiai Tanszéken

Kedves Kollégák!

   A Fizikai Kémiai Tanszék kollégái számos kitüntetés, díjat és pozíciót nyertek el az utóbbi időszakban, amelyekhez a tanszéki honlapunkon eddig nem gratuláltunk. Pótlandó az elmaradást, ezúton szeretnénk mindenkinek szívből gratulálni a sikereihez.

A Fizikai Kémiai Tanszék kollégái által elnyert kitüntetések, díjak és pozíciók:

1) A Chemistry Europe Fellow címet adományozta az Európai Kémiai Társaságok Szövetsége Dr. Joó Ferenc akadémikusnak, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Fizikai Kémiai Tanszék professzor emeritusának.

2) Dr. Kathó Ágnes sikeresen megvédte „Átmenetifémek vízoldható fémorganikus komplexei és katalitikus alkalmazásaik” című nagydoktori munkáját.

3) A Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Joó Ferenc László Széchenyi-díjas kémikus, az MTA rendes tagja, a Debreceni Egyetem professor emeritusa.

4) A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át Dr. Tircsó Gyula vegyész és kémiatanár, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense.

5) Az MTA Akadémiai díjával tüntették ki Dr. Tóth Imrét, az MTA doktorát, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológaiai Kar Fizikai Kémiai Tanszékének professor emeritusát: a mágneses magrezonancián alapuló képalkotó módszerekben nélkülözhetetlen fémkomplex kontrasztanyagok szintézisében és fizikai-kémiai jellemzésében elért kimagasló eredményeiért, a multinukleáris NMR-módszerek széles körű koordinációs kémiai alkalmazásáért és fejlesztéséért; a magyar kémiai kutatások nemzetközi elismertségének öregbítéséért; valamint kiemelkedő kutatói, egyetemi oktatói munkájáért, iskolateremtő tevékenységéért és példamutató szakmai közéleti aktivitásáért.

6) A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerésben részesült a kolloidkémia területén végzett kimagasló színvonalú kutatói, oktatói és oktatásszervezői munkájáért Dr. Novák Levente.

7) A Debreceni Egyetem Kiváló Dolgozója elismerésben részesült Román Istvánné.

8) Dr. Tircsó Gyula egyetemi docenst választották meg az MTA Koordinációs Kémiai Munkabizottsága titkárának.

9) A MTA Radiokémiai Tudományos Bizottsága közelmúltban lezajlott tisztújítása során, a Bizottság elnökének Dr. M. Nagy Noémit, a Kémiai Intézet egyetemi tanárát választották meg.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:05