Technikai tájékoztató I-es kategória (szombat)

I.A, I.B/1, I.B/2, I.C kategória, 2022. április 2. (SZOMBAT)

Minden I. kategóriás versenyzőnek a verseny az írásbeli feladatsor írásával kezdődik, majd egy kb. 1 órás szünet után a laboratóriumi gyakorlattal folytatódik.

Írásbeli rész:

Az írásbeli rész 3 teremben fog történni, az Élettudományi Épület földszintjén, az F003 és F008 tantermekben, és a Kémiai Épület földszintéjén, a K/3-as tanteremben. A regisztráció során mindenki megkapja, hogy melyik teremhez kell mennie.

7.00 Kapunyitás

7.30 Mindenki annál a teremnél legyen, ahova be van osztva. Eligazító táblák és a segítő hallgatók segítenek a terem megtalálásában.

Aki az Élettudományi Épületben levő termekbe van beosztva, ők a táskát, kabátot a terem végében tudják hagyni, ott találhatók fogasok. Akik a Kémiai Épület tantermében írnak, nekik javasoljuk, hogy a kabátjukat, táskájukat adják le a ruhatárba. A terembe csak azt vigyék, amire tényleg szükség van (toll, ceruza, számológép, esetleg valami inni-ennivaló).

7.30 – 7.45 Mindenki elfoglalja a kijelölt helyét a teremben.

7.45 – 8.00 A teremben pontos tájékoztatást kapnak a teendőkről, a feladatlapok megírására vonatkozó tudnivalókról. 

8.00 – 10.30 A döntő írásbeli része

Rövid pihenő, szünet. 

Laboratóriumi gyakorlat

A laboratóriumi gyakorlat 5 laboratóriumban fog zajlani, valamennyi a Kémiai Épületben található:

D308-as laboratórium: D-szárny (OTP mellett) első lépcsőház, III. emelet

D311-es laboratórium: D-szárny (OTP mellett) hátsó lépcsőház, III. emelet

E-214-es laboratórium: E-szárny (ERSTE Bankhoz közel) első lépcsőház, II. emelet 

E-202-es laboratórium: E-szárny (ERSTE Bankhoz közel) első lépcsőház, II. emelet 

E-111-es laboratórium: E-szárny (ERSTE Bankhoz közel) hátsó lépcsőház, I. emelet 

A regisztráció során mindenki megkapja, hogy melyik laboratóriumhoz kell mennie, de a földszinten és a laborok ajtaján is ki lesz téve a beosztás.

10.30 – 11.15 Mindenkinek a Kémiai Épületben található ruhatárban le kell adnia a kabátot és a táskát, a laboratóriumba csak azokat a holmikat vigye magával, amire tényleg szüksége van:

Köpeny, balesetvédelmi szemüveg, pumpett (pipettázó labda): aki hozott magával, kérjük, azt használja. Akinek nincs saját köpenye, a ruhatárban aláírás ellenében kap köpenyt. Akinek nincs szemüvege, illetve pumpettje (pipettázó labdája), ők a laboratóriumban a munkaasztalokra kikészített eszközöket tudják használni. 

A laboratóriumokba enni- és innivalót bevinni tilos!

Meg kell keresni a laboratóriumot, ahova be vannak osztva. Eligazító táblák és a segítő hallgatók segítenek a laboratóriumok megtalálásában.

11.15 – 11.30 Elhelyezkedés a laboratóriumokban, balesetvédelmi oktatás, a laboratóriumi feladattal, a laboratóriumi munkával kapcsolatos tájékoztató.

11.30 – 13.30 A döntő laboratóriumi része.

 

A labor befejezésével a ruhatárból vegye ki mindenki a holmiját, a ruhatár 17 óráig lesz nyitva!  Aki nem saját köpenyben dolgozott – a ruhatárba a köpenyt is adja le!

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:05