Bemutatkozás - Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék

Kedves Látogatónk!

Köszöntöm a Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék honlapján!

A Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék hosszú ideje egyetemünk és karunk legnagyobb tanszéke az oktatók és PhD hallgatók száma alapján: 8 MTA doktor (4 egyetemi tanár és 4 professzor emeritus), 12 PhD fokozattal rendelkező oktató és csaknem 20 PhD hallgató dolgozik itt. A szakmai potenciált jelzi, hogy a tanszéki kutatók jelenleg is 6 OTKA pályázat, 3 nagy összegű GINOP projekt vezetői, számos hazai és nemzetközi tudományos szervezet vezetőségében foglalnak helyet, 2019-től pedig már két MTA kutatócsoport is működik a tanszéken. Évente 20-25 Q1-es kategóriájú közlemény kerül publikálásra, 2018-ban pedig az egyetemünk tanszékei közül a legtöbb idegennyelvű közlemény (51) nálunk született meg. Tanszékünkön 6 kutatócsoport működik: aerogél, bioanalitikai, bioszervetlen kémiai, környezetanalitikai, környezetkémiai reakciómechanizmusok és NMR kutatócsoportok.

A tanszék jelentős részt vállal a kémiát tanuló évi csaknem 2000 hallgató oktatásában. Az általános, szervetlen és analitikai kémia tárgyakat elsősorban kémia BSc, vegyészmérnök BSc, biomérnök BSc, vegyész MSc, vegyészmérnök MSc, biomérnök MSc, gyógyszerész, orvosdiagnosztikus laboratóriumi analitikus hallgatóknak tartjuk. Több szakon levelező és idegennyelvű képzésünk is van. A saját szakjaink oktatása mellett jelentős a más intézetek, karok számára történő átoktatás is.

Fontosnak tartjuk a tanszék hagyományos értékeinek, eszmeiségének, szakmai színvonalának megőrzését, a tanszéken belüli nyugodt, értelmes építkezést és értékteremtést.

Dr. Gáspár Attila

tanszékvezető

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:05