Fizikai Kémiai Tanszék - Hírek

Fiatal kutatók konferenciája a Kémiai Intézetben

Az őszi Kémia TDK konferencián az érdeklődők 10 magyar és 3 angol nyelvű előadást hallgathattak meg a fiatal kutatóktól.

Bazsa György Eötvös József-koszorú kitüntetése

Prof. Dr. Bazsa György professzor úr Eötvös József-koszorú kitüntetésben részesült a Magyar Tudomány Ünnepe szegedi nyitó ünnepségén, bő fél évszázados munkássága elismeréséül.

   Dr. Papp Gábor Csaba vegyész, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete Fizikai Kémiai Tanszékének egyetemi docense a Magyar Érdemrend lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vette át augusztus 20-a alkalmából, a Budapesten megrendezett átadó ünnepségen. A kitüntetéseket Csák János és Vitályos Eszter adta át. A kitüntetés apropóján Dr. Papp Gáborral a Debrecen TV, Esti Közelkép műsora interjút is készített, ami ide kattintva megtekinthető.

   Az Óbudai Egyetem szenátus Civis Academicus Honoris Causa Díszpolgár kitüntetést adományozott Prof. Dr. Bazsa Györgynek, aki a Magyar Felsőoktatás elmúlt 20-30 évének kiemelkedő alakja. 1995– 2000 között a Kossuth Lajos Tudományegyetem rektora volt. Elnöke volt az Országos Doktori és Habilitációs Tanácsnak, a Magyar Rektori Konferenciának, a Felsőoktatási és Tudományos Tanácsnak, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnak. Prof. Dr.

   Dr. Bányai István, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem Fizikai Kémiai Tanszékének munkatársa kapta a 2020-as Polányi Mihály fődíjat a fizikai kémia területén végzett nemzetközi jelentőségű munkájának elismerése gyanánt. Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

    2021. október 11-én ünnepélyes keretek között adták át a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán évtizedeken át kiemelkedő munkát végző oktatóknak és kutatóknak a TTK Katedra Díjakat. A kitüntetés vas fokozatát a pályáját 60 éve, a gyémánt fokozatát az 50 éve, az arany fokozatát a 40 éve kezdő oktató és kutató vehette át. Ebben az évben a A Természettudományi és Technológiai Kar Vas Katedra Díjában Dr. Kónya József nyugalmazott egyetemi tanár részesült kiemelkedő munkája elismeréseként.

Kedves Kollégák!    A Fizikai Kémiai Tanszék kollégái számos kitüntetés, díjat és pozíciót nyertek el az utóbbi időszakban, amelyekhez a tanszéki honlapunkon eddig nem gratuláltunk. Pótlandó az elmaradást, ezúton szeretnénk mindenkinek szívből gratulálni a sikereihez. A Fizikai Kémiai Tanszék kollégái által elnyert kitüntetések, díjak és pozíciók:

   A Debreceni Egyetem Publikációs Díja kitüntetést az egyetem azon oktatója vagy kutatója részére adományozható, aki az egyetemen folyó kutatómunka eredményét rangos szakmai publikációban jelentette meg és publikációját az egyetemi adatbázisban hozzáférhetővé tette. Évente öt díj adományozható; egy-egy az egyetem kiemelt kutatási területein.